Ostekake-light


Denne kanken er en lettere variant av den ellers så fetende, men gode, ostekaken.

8-10 Digestivekjeks
3-4 ss lettmargarin
6 gelatinplater
1 sitron
1 ss søtningsmiddel (eller etter smak)
300 g Filadelfia light ( evt 50/50 Philly Light/Mager kesam m/vanilje, men husk at kesamen er tynnere så du trenger ikke så mye melk, smaker også rimelig digg med en dæsj Tine Snøfrisk)
3 dl lettmelk

Evt. frukt/bær til å ha i/pynte kaken

Finknus Digestivekjeksen og bland inn mykt margarin til en fin masse. Trykk deretter massen ut i en rund kakeform.

Bland Filadelifaost med melken, søtningsstoff og revet skall fra en sitron. (kan også presse litt av saften fra sitronen for ekstra smak)
Legg gelatin i kaldt vann i ca 5 min.

Hell vannet av geltainen, hell over ca 1 dl kokende vann og rør til gelatinen har smeltet. Hell deretter gelatinen i filadelfiamixen og rør godt. Ha røren i kakeformen over kjeksmassen.

Ha i evt. frukt/bær.

La stå kaldt til stivnet. Da kan du pynte med frukt/bær etter smak.

Smaker godt med jordbær og madarin i kaken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s